Lageman Communicatie

– Strategie en Communicatie –

Jaap Lageman:

Hands-on project-/programmamanager en communicatie-adviseur

Inspiratiebronnen

Hieronder een greep uit initiatieven, theorieën, personen en boeken die mij inspireren. De vraag die mij altijd boeit is:

‘Hoe spelen bedrijven in op de steeds maar sneller veranderende wereld? En voor welke maatschappelijke uitdagingen staan we daarbij?’

Nederland Kantelt: Samen op weg naar een innovatieve samenleving

 ‘Nederland moet kantelen’ op het gebied van duurzaamheid, onderwijs en gezondheidszorg, is de stelling Jan Rotmans. Inmiddels heeft hij zo’n 250.000 mensen gevonden die hem volgen in zijn ideeën.

Donuteconomie

Markten zijn inefficiënt en groei is niet alles zaligmakend: tijd voor een nieuw economisch model.

Rendement van geluk

Wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel?

It starts with ‘why’

Simon Sinek heeft een eenvoudig maar krachtig model om te komen tot inspirerend leiderschap dat begint met een ‘gouden cirkel’ en de vraag “Waarom?”. 

De meeste mensen deugen

Rutger Bregman heeft een bestseller geschreven onder de titel ‘De meeste mensen deugen’. Het is een geweldige inspiratiebron, want een wereld inrichten met dit als uitgangspunt gaat er heel anders uitzien dan een samenleving waarin controle en straffen de hoofdbestanddelen zijn om gedrag te beïnvloeden.